EBSCO Mobil Uygulaması...

Değerli Araştırmacılarımız,

 

TÜBİTAK ULAKBİM tüm üniversitelerimize dünyanın önde gelen akademik kaynaklarından 10.000’lerce tam metin yayına erişim imkanı sağlamaktadır.

TÜBİTAK ULAKBİM kaynakları artık mobil cihazlardan da taranabilmektedir. “EBSCO Mobile” uygulamasını indiren ve üniversiteleri üzerinden yetkilendiren tüm araştırmacılar aşağıdaki özelliklerden faydalanabilirler.

https://youtu.be/A-ItRqmyghY adresindeki kısa bir video’yu izleyerek genel bilgi edinebilirsiniz.

“EBSCO Mobile” uygulamasının indirilmesi, yetkilendirilmesi ve kullanımına dair detayların anlatılacağı eğitimleri

https://more.ebsco.com/Public-Sessions-CP-1627331.html     adresinde görebilirsiniz. 

 “EBSCO Mobile” uygulaması TÜBİTAK ULAKBİM’in sağladığı kaynaklar için tek giriş noktası sunar, literatür taramanızı her zaman ve her yerden yapabilmenize olanak verir.

 Mobil uygulama ile tarayabileceğiniz veri tabanları: EBSCO, Emerald, ERIC, IEEE, JSTOR, Ovid, ScienceDirect, Scopus, Springer, Taylor & Francis, Web of Science, Wiley.

 30.000’in üzerinde dergiden milyonlarca makaleye tam metin erişim sağlayabilirsiniz. Dünyanın önde gelen yayıncılarından derlenmiş bu koleksiyondaki dergiler alanlarında temel danışma kaynağı alan indekslerinde ve atıf indekslerinde yer almaktadırlar.

 

  • ATLA Religion, ERIC, Historical Abstracts, MLA International Bibliography, PsycINFO, Social Sciences Citation Index (SSCI), Scopus
  • AGRICOLA, Biological Abstracts, CAB Abstracts, Chemical Abstracts, E.I. Compendex, GeoRef, Inspec, MEDLINE (PubMed), Science Citation Index (SCI), Scopus

Diğer tam metin dokümanlar: eKitaplar, konferans bildirileri, raporlar, referans kaynakları, SWOT analizleri, tezler, vs.

 

“EBSCO Mobile” uygulamasını yetkilendirme konusunda önemli notları aşağıda görebilirsiniz. Detaylı bilgi için https://youtu.be/K0G97UyIEp8 adresindeki video’yu izleyebilirsiniz.

 

“EBSCO Mobile” uygulamasını indiriniz.

 

App Store: https://apps.apple.com/us/app/ebsco-mobile/id1473281170

Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ebsco.ebscomobile

 

Kurumunuzun ayarları ile bağlantılı olarak uygulama 2 şekilde yetkilendirilebilmektedir.

 

My EBSCO hesabı ile yetkilendirme yapmak için öncelikle bilgisayarınızdan bir My EBSCO hesabı oluşturunuz.

https://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=eds adresine üniversite internet ağındayken giriş yaparak My EBSCO hesabınızı oluşturabilirsiniz. Gmail’iniz ile senkronize edebileceğiniz gibi, manuel olarak kullanıcı adı ve şifre de alabilirsiniz.

 

Kurumsal e-posta hesapları ile yetkilendirme yapmanız gerektiğinde karşınıza üniversite logonuz ve gerekli yönergeler gelecektir. Bu durumda tek yapmanız gereken üniversite e-posta ve şifre bilgilerinizi kullanmaktır.

 

Mobil uygulama 30 günde bir yetkilendirilmelidir.



HIZLI ERİŞİM

instagram Twitter Facebook