TUBİTAK ULAKBİM EKUAL Kapsamında Erişim Sağladığımız ProQuest Dissertation&Thesis Veritabanımızda Önemli Güncelelemeler Yapılmıştır.



       Bundan böyle, apılan yeni güncelleme ile birlikte artık ProQuest Dissertation&Thesis veritabanımız içerisinde yer alan 1.1 milyon tam metin tez için Atıf   Bağlantıları (Citation Connection) araçları eklenmiştir.

      Bu araçlar "Doküman Görüntüleme" sayfasında "Temel Kaynaklar" ve "Benzer Tezler" başlıkları olarak yer almaktadır.

     "Temel Kaynaklar" alanından kullanıcılarınız, ilgili tezin bulunduğu konu alanı ile aynı alanda yer alan, ProQuest platformunda yada kurumunuzun aboneliği olan kaynaklar içerisinde yer alan kitap, dergi makalesi, gazete vb. kaynaklara doğrudan erişim sağlayabileceklerdir.

     Dinamik algoritmalar, önerilen kaynakları her benzersiz arama sonucuna göre ayarlamakta ve belirli bir konudaki en alakalı ve etkili çalışmaları vurgulamaktadır.

    "Benzer Tezler" alanından ise, kullanıcılarınız ilgili tez ile benzer atıflara sahip tezlere erişebileceklerdir. Bu tezlerin altında ayrıca benzerlik oranının gösterildiği "Similarity Index" seçeneği bulunmaktadır.

    Şu anda bu araçlar veritabanı içerisinde yer alan 1.1 Milyon tam metin tez için mevcuttur ve bu sayı önümüzdeki günlerde artacaktır.

    Bu geliştirme, veriye dayalı araştırma içgörülerinden yararlanma ortak hedefiyle Clarivate Web of Science ile gelecekteki uyumluluğa yönelik ilk adımdır.

   Yeni güncellemeler ile ilgili videoya PQDT Updates https://www.youtube.com/watch?v=568g6KsHeak  linkinden erişim sağlayabilirsiniz.



HIZLI ERİŞİM

instagram Twitter Facebook