İntihal Veritabanlarımız...

Değerli Akademisyenlerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversiteler başta olma üzere, bütün kurum ve kuruluşlarda hazırlanacak tez, proje, ödev ve belgeler ile akademik düzeyde üretilecek makalelerdeki kopyacılık (intihal) oranının otomatik olarak tespit edildiği iThenticate ve Turnitin veritabanlarının hatalı kullanımlarından dolayı problemler yaşanmaktadır.

iThenticate Veritabanı ile Doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip öğretim üyelerine kullanım hakkı verilmekte ve yalnızca makalelerin intihal oranının tespiti için kullanılması gerekmektedir.

İntihal tespitlerinde kullanılan Turnitin Veritabanı ile de, sadece tezlerin intihal oranının tespiti için kullanılması gerekmektedir. Ders veren akademisyenlerin ve tez danışmanlarının Turnitin veritabanı için kullanım hakkı bulunmaktadır.

iThenticate veritabanının aşırı kullanımından dolayı üniversitemiz yükleme limitlerine ULAKBİM tarafından sınırlama getirilmektedir. Bu durumdan dolayı mağduriyetler yaşanmaktadır. Bundan sonraki süreçte mağduriyetlerin yaşanmaması için tezlerin Turnitin veritabanından, makalelerin ise iThenticate veritabanından taranmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yine, konuyla ilgili başka bir veritabanımız olan intihal.net  ise Üniversitemiz bünyesindeki tüm akademik personelimizin ve öğrencilerimizin kullanımına açıktır.



HIZLI ERİŞİM

instagram Twitter Facebook