Din Veri Arşivleri Derneği (ARDA) Veritabanı Erişime Açılmıştır.

“Din Veri Arşivleri Derneği (ARDA) Veritabanı” Hakkında

 

Din Veri Arşivleri Derneği (ARDA), din ile ilgili en iyi verilere erişimi demokratikleştirmeye çalışmaktadır. 1997'de Amerikan Din Veri Arşivi olarak kurulan ve 1998'de çevrimiçi olan ilk arşiv durumunda olup, Amerikan diniyle ilgilenen araştırmacıları hedef almıştır. Hedef kitle ve veri toplama, 1998'den bu yana Amerika ve uluslararası koleksiyonlar da dahil olmak üzere büyük ölçüde genişlemiş ve eğitimciler, gazeteciler, dini cemaatler ve araştırmacılar için özellikler geliştirilerek hizmete sunulmuştur. ARDA'da yer alan veriler, dünyanın önde gelen din alimleri ve araştırma merkezleri tarafından toplanarak sunulmaktadır. Şu anda Sosyal Bilimler Araştırma Enstitüsü, Liberal Sanatlar Koleji ve Pennsylvania Eyalet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde yer alan ARDA, Lilly Endowment, John Templeton Vakfı, Chapman Üniversitesi ve Pennsylvania Eyalet Üniversitesi tarafından finanse edilmektedir.

 

Din Derneği Veri Arşivlerine eklenmesini talep edilen verilere sahip olduğunu düşündüğünüz verileriniz veya internet linklerini lütfen aşağıda verilen adresleri veya telefon numarasını kullanarak bizimle iletişime geçerek bildirebilirsiniz. Eğer kendi derlemelerinizi göndermek istiyorsanız, lütfen başvuru formunu doldurun ve veri dosyasını uygun destek materyalini ve tamamlanmış bir başvuru formunu (yetkilendirme formu dahil) ofisimize gönderin. Bu dosyanın hazırlanabilmesi için: https://thearda.com/submission.doc adresinde bulunan Microsoft Word formatında gönderme formunun bir kopyası edinebilirsiniz.

 

ARDA’nın Kurulma Nedenleri

 

ARDA’da bulunan verileri akademik yayınlarda ve sunumlarda kullanırken, Din Veri Arşivleri Derneği'ni ve verilerin orijinal toplayıcılarını(örneğin, DinVeri Arşivleri Derneğikabul etmelidir. www.theARDA.com ziyaret edilerek veriler görülebilir.

 

Erişim Bilgileri

 

e-posta: support@thearda.com

Telefon: 814-865-6258

Faks: 814-863-7216

 

Din Veri Arşivleri Derneği

Sosyoloji Bölümü

Pennsylvania Eyalet Üniversitesi

211 Oswald Kulesi

Üniversite Parkı, PA 16802-6207



HIZLI ERİŞİM

instagram Twitter Facebook