Üniversitemizde Açık Erişim Danışma Kurulu Oluşturuldu

Bilimsel literatürün internet aracılığıyla finansal, yasal ve teknik bariyerler olmaksızın erişilebilir, okunabilir, kaydedilebilir, kopyalanabilir, yazdırılabilir, taranabilir, tam metne bağlantı verilebilir, yazılıma veri olarak aktarılabilir ve her türlü yasal amaç için kullanılabilir biçimde kamuya ücretsiz açık olması şeklinde tanımlanan ve bütün dünyanın gündeminde olan “Açık Erişim ve Açık Bilim” ile ilgili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde de çalışmalar sürdürülmektedir.

Bu kapsamda YÖK bünyesinde kurulan “Açık Bilim ve Açık Erişim Çalışma Grubu”nun ilk toplantısında ülkemizdeki bütün üniversitelerde uluslararası standartlarda “Açık Akademik Arşiv Sistemi” ve Açık Bilim ve Açık Erişim çalışmalarından sorumlu bir komisyon kurulması kararı alınmıştır. 

Bu çerçevede Üniversitemizde rektör yardımcısı başkanlığında, her eğitim birimimizin idarecisinin belirlediği en az bir öğretim elemanı ile Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı’nın yer aldığı “Açık Erişim Danışma Kurulu” oluşturulmuştur. Söz konusu Kurul, Üniversitemizin Açık Erişim ve Kurumsal Arşiv Politikası doğrultusunda Açık Bilim ve Açık Erişim çalışmalarından sorumlu olacaktır.

                                                                                                                                                         Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

instagram Twitter Facebook